/ VILLA II
/ COMMISSIONED STUDY
/ VICENZA, ITALY
/ ON GOING

The client asked for a mixed-used building that combined a single-family home with an industrial warehouse.
The project allowed us to explore a common building typology native to the Veneto metropolitan area that represents a specific form of Post-Fordism, based on highly decentralised industrial production and an ambiguous relationship between living and working spaces.

 
 
The building was conceived as a simple box, both generic and unexpectedly monumental. The mirror cladding allows the building to react to the landscape and, at the same time, establishes strong geometric abstraction.

The building was conceived as a simple box, both generic and unexpectedly monumental. The mirror cladding allows the building to react to the landscape and, at the same time, establishes strong geometric abstraction.

 
EXTERNAL VIEW

EXTERNAL VIEW

 
PLAN The scheme of the house is very clear and diagrammatic. The different programs are tightly paired together like a  cadavre-exquis . A. Warehouse / B. Utilities / C. Living area / D. Winter garden / E. Garden.

PLAN
The scheme of the house is very clear and diagrammatic. The different programs are tightly paired together like a cadavre-exquis.
A. Warehouse / B. Utilities / C. Living area / D. Winter garden / E. Garden.

AXONOMETRY

AXONOMETRY